Cytat

Zdravím. Vy, kteří mě neznáte, já jsem Ness, jsem 18letá milovnice knih a seriálu. Mezi mé oblíbené žánry patří mimo jiné – YA, fantasy a sci-fi. Přečtu prakticky cokoli, pokud mě zaujme děj.

RC: Moře nálezů a ztrát 2


Název díla: Moře nálezů a ztrát : Nevyzpytatelný
Autor: Lena Valenová
Počet stran: 248
Nakladatelství: Beletris
Rok vydání: 2017

Anotace:
Pokračování úspěšného románu s mladými hrdiny, s až detektivní zápletkou, o tajemné minulosti a ztrátách i nálezech na cestě za pravdou.
Nikdy, opravdu nikdy neříkej: nikdy!
Toto úsloví platí v případě Eleny a Michaela trojnásob.
To, co pro Elenu začalo jako osobní pomsta, po příjezdu do New Yorku přerůstá v čistou zvědavost a touhu dozvědět se o Michaelovi pravdu. Postupně začíná odkrývat sedmnáct let starou záhadu. Tragédii rodiny, která během jedné noci přišla téměř o vše. Noci, která dramaticky zasáhla do osudů tří sourozenců.
 Ale i Michael teď víc než kdy jindy chce zjistit pravdu. Dokonce je ochotný se spojit i s těmi, které do té doby považoval za své nepřátele. A neváhá riskovat i svůj život.


 V příběhu navazujeme přesně tam, kde první díl skončil. 3 studenti, kteří byli na výměnném pobytu v Praze u Eleny Novákové doma, konečně odjeli. Uff. Ale pro chudáka Elenu přichází další šok. Je se svou rodinou pozvána do New Yorku k Michaelovi a jeho rodině. A to si konečně myslela, že se ho zbavila..

Elena už se dozvěděla, jak je Michaelovo rodina bohatá, ale po příjezdu se dostala do dalšího šoku, poněvadž by jí ani v tom nejbláznivějším snu nedokázalo napadnout že až tolik – obrovské sídlo, na které ale Michael neustále naráží.

Elena postupem času zjistí, že Michaeal vlastně není ten nafoukaný a protivný sukničkář Michael je vlastně fajn mladý muž. Jeho nálady jsou snadno čitelné – odráží se na způsobu chování. Jen kdyby ta rozpoložení nebyla tak moc nevyzpytatelná.

Což můžou potvrdit i čtenáři, Michael oproti prvnímu dílu dospěl, není o ten dětinský Ital, kterého jsme měli možnost potkat v prvním díle, zjišťujeme dokonce i více informací o jeho minulosti, když byl ještě dítě.

Pokud se těšíte na více rozvinout linku mezi Michaelem a Elenou, přijdete si na své, ale že by se rovnou hrnuli do náruče toho druhého, to se také říct nedá.

I cant be just friend with you because I think I am in love with you!

Na knize se mi líbí anglické věty, které se vzájemně prolínají s těmi českými.
Výtku mám však k opakujícím se aktivitám mladých lidí. Několikrát navštívili Coney Island, hodně se opalovali u bazénu, často nakupovali a utráceli peníze za oblečení.

Kniha ale byla opravdu skvělá a já se nemohu dočkat třetího dílu, kde budou zodpovězeny další a další otázky.


Kniha  dostává 80%


Žádné komentáře:

Okomentovat

© Agata | WS | x x. Úpravy šablony Lucy Lillianne.